Volg
ons op
toggle menu

Media

Rokjesdagloop: kou, zon, emotie en een mega-opbrengst

De 7e editie van de Rokjesdagloop / Walk4MS zondag 18 maart was een groot succes. Op deze ijskoude lentedag renden en wandelden bijna 1.200 deelnemers maar liefst 33.122 euro bij elkaar voor het goede doel, de strijd tegen MS.

Lopen voor MS

Rokjesdagloop en MS vormen al zes jaar een uitstekende match. Tessa, ambassadeur van Stichting MS Research, bevestigde dit nog eens tijdens haar inleidingen bij de diverse starts en bij de vrolijke en ook ontroerende prijsuitreiking. De opbrengst van alle donaties en persoonlijke acties van deelnemers, vriendinnenteams en bedrijventeams –de teller stond 2 april 2017 op 38.455 euro – gaat, als vorig jaar, naar het MS Centrum Amsterdam. Dit internationale kenniscentrum doet hoogwaardig onderzoek naar MS met als doel de kwaliteit van leven voor mensen met MS te verbeteren en de ziekte uiteindelijk de baas te zijn.

Sportieve prestaties

Ook in sportief opzicht zijn er weer geweldige prestaties neergezet. Bij de Rokjesdagloop ladiesrun werd de 5 km gewonnen door Gabriella Guzman in de pijlsnelle tijd van 22:03, terwijl Ingrid Klaassen de 10 km op haar naam schreef met 41:24. De Walk4MS, het wandelonderdeel, trok ruim 400 deelnemers, onder wie vrouwen met MS en hun supporters. Over afstanden van 5, 10 en 15 km langs de historische IJ-dijken en door het Flevopark schreven de deelnemers persoonlijke geschiedenis.

 

In 2019 keert de Rokjesdagloop/Walk4MS terug op 31 maart!

Kijk ook op Facebook. Interesse in sponsoring? Neem contact op via info@rokjesdagloop.nl.