Volg
ons op
toggle menu

In actie voor MS

Voor de zesde keer is Stichting MS Research het goede doel van de Rokjesdagloop / Walk4MS. Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek financiert naar multiple sclerose (MS). Het kost € 60.000 per jaar om één wetenschapper een jaar lang onderzoek te laten doen. In meer dan 35 jaar onderzoek is ruim € 58 miljoen toegekend aan ruim 300 onderzoeksprojecten en zijn er hoopgevende resultaten. Deze projecten kunnen alleen worden voortgezet mede dankzij evenementen zoals de Rokjesdagloop / Walk4MS!

Opbrengst

De opbrengst van de Rokjesdagloop / Walk4MS 2019 wordt, evenals vorig jaar, door Stichting MS Research toegekend aan het MS Centrum Amsterdam. Hoe kun je bijdragen aan deze opbrengst? Bij de inschrijving kun je kiezen voor een donatie aan onderzoek naar MS, bovenop het inschrijfgeld. Het inschrijfgeld zelf is nodig voor de organisatie van dit fantastische evenement. Je kunt er daarnaast voor kiezen om samen met je vriendinnen of collega’s extra geld in te zamelen via een eigen actiepagina.

Wil je een deelnemer of team sponsoren? Klik hier!

Wat is MS?

MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Anders dan vaak wordt gedacht, is MS geen spierziekte. Bij MS raakt het isolerende laagje rondom de zenuwbanen (de myeline) beschadigd door ontstekingen. Daardoor kunnen de zenuwprikkels niet meer goed geleid worden over de zenuwbanen. MS treft, 1 op de 1000, jonge mensen tussen 20 en 45 jaar in de bloei van hun leven en zet hen buitenspel door het onvoorspelbare verloop van MS. Het MS Centrum Amsterdam doet onderzoek naar het vinden van een oplossing voor deze letterlijk zenuwslopende ziekte. Daarvoor is veel geld nodig. Meer informatie vind je op www.mscentrumamsterdam.nl 

Kom in actie voor MS!

Alle succes met de training en voorbereiding, we ontmoeten je graag op zondag 31 maart 2019!

ms-research