Volg
ons op
toggle menu

Locatie

Het epicentrum van de Rokjesdagloop is Sportcentrum Universum op Science Park in Amsterdam Oost-Watergraafsmeer. Het terrein is – behalve te voet of per fiets – goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Faciliteiten

Tassen/spullen

USC Sportcentrum Universum beschikt over kleedkamers met lockers. In deze lockers kun je je persoonlijke eigendommen achterlaten. Probeer zoveel mogelijk met je loopmaatje(s) een locker te delen, zodat iedereen van deze service gebruik kan maken. Er is een aantal lockers die werken met een 1 euro muntstuk als borg, zorg dus dat je een 1 euro muntstuk bij je hebt. De overige lockers werken met een code.

Sauna

Mocht je na het lopen zin hebben om gebruik te maken van de sauna, dat kan! Vergeet dan niet een handdoek en badkleding (verplicht) mee te nemen.

Parkeren

Er is zeer beperkte parkeergelegenheid voor auto’s op Science Park. Kom je toch met de auto, volg dan de borden P7. Vanaf hier kun je lopend naar het startgebied. De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele parkeerboetes.

Routebeschrijving

Vanaf Amsterdam Centraal Station (8 min) of uit de richting Zwolle/Lelystad/Almere stopt er twee keer per uur een trein uit beide richtingen op station Amsterdam Science Park. Kijk voor treintijden op www.ns.nl. Vanaf het station loop je in 5 minuten naar Sportcentrum Universum.

Bus
Vanaf station Amsterdam Amstel en station Muiderpoort kun je bus 40 nemen. Overdag vertrekt er elke 7,5 minuut een bus vanaf Amsterdam Amstel en elke 15 minuten een bus vanaf het Muiderpoortstation naar Science Park. Vertrek- en aankomsttijden van bus 40 en 240 vind je op de website van het GVB: www.gvb.nl.

Auto

Vanaf de A10
Alle autowegen naar Amsterdam komen uit op de ringweg rond Amsterdam: de A10.
– Uit de richting Amersfoort kies je voor de richting Utrecht/Den Haag.
– Vanuit Utrecht, Den Haag, Schiphol, Haarlem en Zaandam volg je de borden richting Amersfoort.
Vervolgens neem je de afslag Watergraafsmeer (S113). Volg aan het einde van de afrit de richting Watergraafsmeer / Science Park. Je rijdt dan op de Middenweg. Sla op de Middenweg rechtsaf de Kruislaan in. Blijf rechtdoor rijden, onder de tunnel door kom je vanzelf op Science Park. Volg hier de borden P7.

Vanuit het centrum
Kom je vanuit het centrum, dan neem je de afslag Carolina Mac Gillavrylaan (een zijstraat van de Molukkenstraat). Je komt dan meteen uit op het Science Park. Volg hier de borden P7.