Volg
ons op
toggle menu

In actie voor MS

Voor de vierde keer is Stichting MS Research het goede doel van de Sky Radio Rokjesdagloop / Walk4MS. Stichting MS Research is dé organisatie die wetenschappelijk onderzoek financiert naar MS. Het kost € 50.000 per jaar om één wetenschapper een jaar lang onderzoek te laten doen. In meer dan 35 jaar onderzoek is ruim € 55 miljoen toegekend aan bijna 300 onderzoeksprojecten en zijn er hoopgevende resultaten. Deze projecten kunnen alleen worden voortgezet mede dankzij evenementen zoals de Sky Radio Rokjesdagloop / Walk4MS!

Opbrengst

De opbrengst van de Sky Radio Rokjesdagloop / Walk4MS 2017 gaat net als vorig jaar naar VUmc MS Centrum Amsterdam. Hoe kun je bijdragen aan deze opbrengst? Bij de inschrijving kun je kiezen voor een donatie aan onderzoek naar multiple sclereose, bovenop het inschrijfgeld. Het inschrijfgeld zelf is nodig voor de organisatie van dit fantastische evenement. Je kunt er daarnaast voor kiezen om samen met je vriendinnen of collega’s extra geld in te zamelen via een eigen actiepagina.

Ontvang een unieke spaarpot!

Heb je meer dan € 100,- op je actiepagina staan, dan ontvang je op 2 april een unieke spaarpot. Speciaal voor de 50ste verjaardag van VUmc werkten Blond-Amsterdam en voetbalclub Ajax belangeloos mee aan een nieuw ontwerp van het beroemde VU-busje.

Wat is MS?

MS is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Anders dan vaak wordt gedacht, is multiple sclerose geen spierziekte. Bij MS gaat het isolerende laagje rondom de zenuwbanen (demyelineschade) langzaam stuk. Daardoor kunnen de zenuwprikkels niet meer goed geleid worden door de zenuwbanen. MS treft, 1 op de 1000, jonge mensen tussen 20 en 45 jaar in de bloei van hun leven en zet hen buitenspel door het onvoorspelbare verloop van MS. Het VUmc MS Centrum Amsterdam doet onderzoek naar het vinden van een oplossing voor deze letterlijk zenuwslopende ziekte. Daarvoor is veel geld nodig.

Steun dit onderzoek!

Wat moet je doen? Meld je eerst aan als loopster, wandelaar, vriendinnen- of bedrijfsteam, via deze site. Maak vervolgens op www.inactievoorms.nl als individuele deelnemer of als team je eigen actiepagina aan. Heb je vragen over het aanmaken van de actiepagina, stuur dan een e-mail naar inactievoorms@msresearch.nl

Kom in actie voor MS!

Alle succes met de training en voorbereiding, we ontmoeten je graag op zondag 2 april a.s.!

ms-researchvumc_msca_rgb